Olifanten ook slachtoffer van virus, huisdieren en corona en dierenartsen op lijst cruciale beroepen ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk de e-mail online
World Animal Protection
Nieuwsbrief maart
worldanimalprotection.nl
Beste dierenvriend,
Allereerst hopen we natuurlijk dat het goed met je gaat en dat je gezond bent. We leven in een onzekere en soms ook uitdagende tijd. Veel mensen werken vanuit huis, ook wij (samen met onze lieve huisdieren). 

Ook in deze tijd hebben de dieren onze hulp nodig. Sommige dieren worden geraakt door het coronavirus, zoals olifanten die in Azië in opvangplekken leven. Doordat er geen toeristen meer komen, is er nauwelijks geld om de dieren eten te geven. 

We moeten daarnaast kijken naar de bron van het coronavirus, namelijk de handel in wilde dieren. Samen kunnen we voorkomen dat ziekten zoals COVID-19 zich in de toekomst verspreiden. Hoe? Met een verbod op de handel in wilde dieren, door als toerist op gepaste afstand te blijven van wilde dieren en door het welzijn in de intensieve veehouderij te verbeteren. 

Ook hebben veel mensen vragen over hun huisdieren. Kan ik nog met ze naar de dierenarts? Kan ik mijn huisdier besmetten, of andersom? Directeur Dirk-Jan Verdonk beantwoordt samen met zijn hondje Oki deze vragen in onderstaande video.
Bekijk de video Bekijk de video Bekijk de video
Olifanten in nood door het coronavirus
Olifanten in nood door het coronavirus
Vanwege corona blijven toeristen weg bij Thaise olifantenparken en komt er geen geld binnen. Ondertussen gaat de zorg voor de olifanten gewoon door, en eten ze kilo’s per dag. De situatie is urgent, maar samen met supporters schieten we te hulp.
Lees meer >>
Kan mijn hond of kat corona krijgen?
Kan mijn hond of kat corona krijgen?
Wat doe ik met mijn huisdier als ik ben besmet met corona? Hoe zit het met de kat die in België positief werd getest? Kan mijn huisdier het virus van buiten mee naar binnen nemen? Deze en andere vragen hebben we voor je beantwoord.
Bekijk de antwoorden >>
Dierenartsen en dierverzorgers op de lijst van cruciale beroepen
Dierenartsen en dierverzorgers op de lijst van cruciale beroepen
Dierenartsen, dierenhulpverleners en dierenambulancemedewerkers vallen op dit moment niet onder de cruciale beroepen. Bij een lockdown betekent dit dat zij hun werk niet meer kunnen uitoefenen. Help dit voorkomen en teken de petitie.
Teken de petitie >>
De 10 leukste livestreams met dieren
De 10 leukste livestreams met dieren
Helaas brengen we de komende tijd veel binnen door. Ben jij ook toe aan een andere setting dan je eigen huis? Wij zetten de 10 leukste livestreams met dieren voor je op een rij! Waan je op de Afrikaanse Savanne of spot edelherten op de Veluwe.
Neem een kijkje >>
Beestachtig vermaak voor kinderen
Beestachtig vermaak voor kinderen
Zit jij met kinderen thuis en heb je wat vermaak nodig? Bak samen deze overheerlijke én diervriendelijke pupcakes of zebrataart. Of download het Wilde Dieren Doeboek, vol met kleurplaten, woordzoekers en andere spelletjes.
Download het Doeboek >>
Update over dolfijnencampagne
Update over dolfijnencampagne
Samen met supporters roepen we reisorganisatie Expedia Group op om te stoppen met dolfijnenattracties. Vanwege corona krijgt deze campagne tijdelijk een andere vorm, en werken we achter de schermen verder. 
Lees de update >>
We zijn World Animal Protection
We stoppen het onnodig lijden van dieren
We bewegen mensen om dieren op de mondiale agenda te zetten
We laten de wereld zien hoe belangrijk dieren zijn voor iedereen
We motiveren mensen om het leven van dieren te verbeteren
Op naar een betere wereld voor dieren!
World Animal Protection
Twitter Youtube
UN Fundraising ANBI ANBI
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven via e-mail geïnformeerd te willen worden. Als je deze niet meer wilt ontvangen, meld je dan hier af.
© World Animal Protection Nederland
Louis Couperusplein 2 (derde verdieping) | 2514 HP | Den Haag
Vragen? Bel ons tijdens kantooruren op 088 268 0000 of mail naar info@worldanimalprotection.nl.