adopteermij

Jean is 23 jaar geleden geboren in een dierentuin in het Roemeense Caracal. Zeven jaar lang woonde hij in een klein, betonnen hok, samen met zijn ouders en broertje. De ruimte was veel te klein voor vier beren, en ze moesten met elkaar vechten om het schaarse voedsel.
In 2008 is Jean, samen met zijn familie, gered en verhuisd naar berenopvang Libearty. Zijn ouders zijn inmiddels overleden aan ouderdom, en Jean woont nog steeds in de opvang. Hier valt hij op door z’n scheve neus en zijn donkerbruine vacht.
Jean kan af en toe een beetje knorrig zijn. Hij houdt niet zo van andere beren, maar mensen vindt hij enorm interessant. Hij vindt het geweldig om schoolklassen of andere bezoekers vanaf een afstandje te bekijken.

Leeftijd: 23 jaar
Geslacht: Man
Meer informatie 
adopteermij

Grisha werd als vijfjarige beer gevonden in een verlaten privédierentuin in Armenië. Hij woog maar 50 kilo - een kwart van wat hij zou moeten wegen. De dieren waren achtergelaten om te verhongeren. Grisha was, samen met een andere beer en drie leeuwen, het enige dier dat dit drama overleefde.

Na een quarantaine van 6 maanden om aan te sterken verhuisde Grisha in 2016 naar berenopvang Libearty. Hij was enorm verlegen en bracht een groot deel van zijn tijd door in bomen. Na ruim twee jaar kroop hij eindelijk iets meer uit zijn schulp, en begon hij vrienden te maken.
Inmiddels is Grisha 13 jaar en heeft hij het enorm naar z’n zin in Libearty. Hij is vaak aan het spetteren in het water, aan het relaxen of hij speelt met zijn vrienden Masha, Bim, Bam en Emil. Hij valt erg op door zijn lichtbruine, bijna blonde, vacht.

Leeftijd: 13 jaar
Geslacht: Man
Meer informatie 
adopteermij

Bolik is een prachtige beer van wel 500 kilo. Met zijn dikke, chocoladebruine vacht had hij de koning van het bos kunnen worden, maar in plaats daarvan zat hij 15 jaar lang gevangen in een klein, betonnen hok naast een hotel in Oekraïne.

Gelukkig werd hij in 2022 gered en verhuisd naar berenopvang Libearty. Bolik had nog nooit een andere beer gezien of op gras gelopen. Hij was bang om het quarantainehok te verlaten en durfde bijna niet het gras op.

Gelukkig heeft hij bij Libearty enorme stappen gemaakt om weer ècht beer te zijn: hij vindt het geweldig om kuilen te graven en te spelen met takken van bomen. Hij houdt ervan om te chillen in de schaduw en te spelen met zijn beste vriend Puppy.

Leeftijd: 17 jaar
Geslacht: Man
Meer informatie 

Voor welk bedrag per maand wil je Jean, Grisha of Bolik adopteren?

Het minimum bedrag is 3 euro
Vul een geldige voornaam in.
Vul een geldig tussenvoegsel in.
Vul een geldige achternaam in.
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een geldig IBAN adres in.

World Animal Protection verwerkt persoonsgegevens en andere data in overeenstemming met de geldende wetgeving. Wij vinden jouw privacy erg belangrijk en gaan zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om. Lees hier het volledige privacybeleid.